The sound of our solutions

Bij Akovision geloven we niet in uniforme oplossingen. In de eerste plaats omdat elke ruimte en elk gebouw zijn eigen sfeer en uitstraling heeft. Maar ook omdat ieder akoestisch probleem een unieke oorzaak heeft. Daarom leveren wij maatwerk. Want iedere situatie vraagt om een innovatieve oplossing die niet alleen effectief en technisch toepasbaar is, maar ook visueel past bij de sfeer van de ruimte. Onze werkwijze bestaat uit vier stappen.

Oorzaak akoestisch probleem achterhalen

De eerste stap is het analyseren van het akoestische probleem. Heb je last van een wat lange nagalm? Een schelle echo in de ruimte? Of komt het geluid door de wand heen van de andere ruimte? Samen met jou inventariseren we wat het probleem is.

Akoestisch probleem definiëren

De tweede stap is het soort akoestisch probleem definiëren. Achtergrondgeluiden vragen om een andere oplossing dan galm. En wanneer de privacy in het geding komt omdat het geluid te ver draagt, is er ook weer sprake van een andere situatie. Met onze akoestische expertise ontleden we het probleem tot in de finesses.

Akoestische oplossing bepalen

Akoestische oplossing bepalen

De derde stap is samen de juiste oplossing bepalen. Elke ruimte vraag om zijn eigen, unieke oplossing. Daarvan hebben we er bij Akovision gelukkig heel veel tot onze beschikking. Soms is een akoestisch designplafond dé manier om galm te reduceren. Een akoestische roomdivider verbetert de privacy op meerdere vlakken. Maar er zijn ook andere oplossingen. Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing voor jouw situatie en aan de hand van een moodboard maken we een concept.

Professionele installatie

De vierde en laatste stap is een vlekkeloze uitvoering. Vind je het mooi wat je ziet? Dan is het tijd om ook je oren blij te maken. We maken jouw product op maat. Daarbij gebruiken we innovatieve materialen en de nieuwste technieken. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat jouw akoestische oplossing bij jou op locatie wordt geïnstalleerd. We gaan pas weg als jij én wij tevreden zijn. Want alleen het beste is goed genoeg.

Wij helpen je graag met je akoestische uitdaging

Wij helpen je graag met je akoestische uitdaging

Onze projecten