Ontdek het kurkmateriaal van Muratto, vraag nu een gratis sample box aan!

Kurk voor de akoestiek

Kurk voor de akoestiek

Wij maken in projecten voor onze opdrachtgevers gebruik van vele akoestische materialen. We blijven continu innoveren in akoestische materialen en oplossingen. Een nieuwe toepassing voor ontwerpen en designs, is het gebruik van kurk. Het is een natuurlijk materiaal wat al jaren in de vloer- en wandafwerking wordt toegepast. Echter leent kurk zich ook uitstekend voor het absorberen van geluid. 

De duurzaamheid van kurk

De duurzaamheid van kurk

Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Een natuurlijk proces waarbij deze boom elke negen jaar wordt geschild. De schors groeit hierna weer aan, waardoor de boom dus niet gekapt hoeft te worden. De kurkboom heeft hierdoor een gemiddelde levensduur van zo'n 200 jaar! Daarnaast zijn kurkbomen effectieve ‘CO2-absorbers’, wat inhoudt dat de kurkeik CO2 uit de lucht kan opnemen en vasthouden, waardoor de hoeveelheid van dit broeikasgas in de atmosfeer vermindert.

​​​​​​​De kurkoplossingen van Muratto 

​​​​​​​De kurkoplossingen van Muratto 

Muratto produceert kurkmateriaal in Portugal, daar waar de kurkeiken in boomgaarden groeien. Afhankelijk van de verwerkingswijze krijgt kurk een grove of fijnere uitstraling. Met Muratto zijn vele bewerkingen van het kurkmateriaal mogelijk.

De akoestische kurkdesigns zijn verkrijgbaar in een breed scala aan vormen, én in maar liefst 18 verschillende natuurlijke kleurtinten. Kurkmateriaal is geschikt voor diverse toepassingen en omgevingen: van kantoren en vergaderruimtes, tot restaurants en hotels. Kurk van Muratto is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele akoestische materialen. Neem contact op voor de toepassing van dit materiaal in jouw project.

Kurkoplossingen 1
Kurkoplossingen 2
Kurkoplossingen 3
Kurkoplossingen 4
Kurkoplossingen 5