Akoestische meting op locatie

Om de juiste akoestische oplossing voor jouw situatie te kunnen ontwerpen, is een goede akoestische meting onmisbaar. Wij beschikken zelf over de apparatuur en de kennis om deze meting bij jou op locatie te kunnen verrichten. Betreft het een zeer complexe ruimte? Dan werken we samen met een gespecialiseerde partner voor een meer geavanceerde akoestische meting.

Akoestiek is meer dan decibellen

Akoestiek is meer dan decibellen

Bij geluidsproblemen denken de meeste mensen meteen aan decibellen. En natuurlijk: te hard geluid is vervelend. Maar de meest geluidsproblemen in binnenruimtes komen niet doordat het geluid te hard is: goede akoestiek gaat verder dan decibellen alleen. Een te lange nagalmtijd bijvoorbeeld kan de verstaanbaarheid en de rust in een ruimte verstoren. Tot slot telt ook de frequentie mee.

Geluidsmeting en akoestisch design

Geluidsmeting en akoestisch design

Al met al komt er bij het doen van een akoestische meting een heleboel natuurkunde kijken. Daar weten wij wel raad mee. Zéker wanneer we die harde cijfers mogen gaan omzetten in een creatief concept. Want daar zit de kracht van Akovision: met akoestische materialen van hoge kwaliteit en van gerenommeerde fabrikanten een unieke designoplossing die niet alleen perfect past binnen de ruimte waarin hij wordt geplaatst, maar ook het geluidsprobleem oplost.

Ben je op zoek naar akoestisch advies?

Wil je weten wat Akovision kan doen om de akoestiek op jouw kantoor te verbeteren? Maak snel een afspraak voor een akoestische meting, zodat we jou kunnen voorzien van een advies op maat en een oplossing die een lust is voor het oog én oor.

Onze projecten

  • Carmel

    Carmel

    Prettig geluid in restaurant

  • NIVU

    NIVU

    Vergaderen zonder galm